Sprawdzałem to multimetrem w skrzynce bezpieczników, bawiąc się przyciskiem "ford power", czyli załączałem zegary i je wyłączałem.
Dzisiaj kupiłem na mieście ten bypass mini, gniazdko zapalniczki i od razu to połączyłem.
DZIAŁA!!!
czyli jak się włączy zapłon kamerka się włącza, jak się zgasi samochód to kamerka od razu się wyłącza (tzn po kilku-kilkunastu sekundach, w zależności co tam producent kamerki przewidział)
Dziwi mnie tylko to, że było tyle dywagacji na ten temat, tyle kombinowania o to takie proste
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A i masę wziąłem ze śrubki mocującej zamknięcie skrzynki bezpieczników.
Wszystko wygląda naprawdę zgrabnie, krótki kabelek ładnie zarobiony
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gniazdko zapalniczki i ładowarkę zostawiłem na tej materiałowej osłonie skrzynki bezpieczników, tak łatwiej to zrobić i przynajmniej nikt grzebiąc w schowku nie rozłączy przypadkiem wideorejestratora (dziewczyna tak mi zrobiła kilka razy w poprzednim samochodzie)
Jutro może porobię fotki to wrzucę tutaj.
PS przy wkładaniu bypassa uważajcie, żeby nie pomylić kierunków, bo w bezpieczniku F17 napięcie jest na nóżce od strony ściany grodziowej (czyli kabelek bypassa musi być skierowany w stronę naszej twarzy podczas montażu)