Temat: [Mondeo 2007-2014] "Programowanie" zasilania zapalniczki :)
View Single Post
Stary 30-01-2020, 20:28   #64
mar111cin
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 diesel 163KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: "Programowanie" zasilania zapalniczki :)

Sprawdzałem to multimetrem w skrzynce bezpieczników, bawiąc się przyciskiem "ford power", czyli załączałem zegary i je wyłączałem.

Dzisiaj kupiłem na mieście ten bypass mini, gniazdko zapalniczki i od razu to połączyłem.

DZIAŁA!!!

czyli jak się włączy zapłon kamerka się włącza, jak się zgasi samochód to kamerka od razu się wyłącza (tzn po kilku-kilkunastu sekundach, w zależności co tam producent kamerki przewidział)

Dziwi mnie tylko to, że było tyle dywagacji na ten temat, tyle kombinowania o to takie proste Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A i masę wziąłem ze śrubki mocującej zamknięcie skrzynki bezpieczników.
Wszystko wygląda naprawdę zgrabnie, krótki kabelek ładnie zarobiony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gniazdko zapalniczki i ładowarkę zostawiłem na tej materiałowej osłonie skrzynki bezpieczników, tak łatwiej to zrobić i przynajmniej nikt grzebiąc w schowku nie rozłączy przypadkiem wideorejestratora (dziewczyna tak mi zrobiła kilka razy w poprzednim samochodzie)

Jutro może porobię fotki to wrzucę tutaj.

PS przy wkładaniu bypassa uważajcie, żeby nie pomylić kierunków, bo w bezpieczniku F17 napięcie jest na nóżce od strony ściany grodziowej (czyli kabelek bypassa musi być skierowany w stronę naszej twarzy podczas montażu)
mar111cin jest offline   Odpowiedź z Cytatem