View Single Post
Stary 02-02-2020, 18:41   #313
olej92
ford::beginner

Imię: Jacek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.2
Rocznik: 2012
Domyślnie Kilka pytan odnosnie Mk4 - 2012

Cześć,

Od tygodnia jestem szczesliwym posiadaczem mondeo mk4 z 2012 r wersja po lifcie.
Niestety gdy zakupilem nie sprawdzilem czujnikow parkowania i mi nie dzialaja (3 x miga kontrolka i sie wylacza), tutaj pytanie, jakim interfejsem mogę sprawdzić który czujnik padł lub co się takiego stało aby dokonać naprawy? Nigdzie na allegro nie mogę znaleźć interfejsu diagnostycznego do mondeo.
Dodatkowo gdzie znajduje się "wtyczka" do podpięcia interfejsu? (posiadam wersje kombi)
Dodatkowo zastanawia mnie brak świecących żarówek postojowych na każdym trybie (off, pozycja?, mijania, auto)
Czy swiatła pozycyjne w ogóle się nie zapalają jeśli działają ledowe? Nie mam rowniez zadnego komunikatu na komputerze pokladowycm ze zarowka spalona itp.
Początkowo myslalem ze sa to zarowki od oswietlania zakrętów ale w swojej wersji i lampach halogenowych chyba tej opcji nie mam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - nic sie nie podswietla wieczorem ;P chyba ze musze to jakos aktywować.

Proszę o podpowiedz.
Dzięki!
olej92 jest offline   Odpowiedź z Cytatem