Odp: Migająca kontrolka ciśnienia oleju podczas jazdy
Mi te tłoki wyglądają na no name stąd cena. Wał może nie nadawać się do szlifu z uwagi na charakter uszkodzenia lub mieć ostatnią warstwę pokrywającą nie do odtworzenia (nie wiem jak tutaj jest) lub jest krzywy lub mechanik tak woli bo bezpieczniej.
Pompa oleju oczywiście, przecież to ją przytkało i to pierwszy element, który nie miał smarowania.
Co do reszty to wszystko możliwe, musiałbyś dać zdjęcia/pomiary. Nie wywróżymy. Skoro chce roztaczać cylindry i wymieniać tłoki to znaczy, że je musiało też przytrzeć. Stąd pewnie i cała głowicą do roboty.
Pozostaje jeszcze pytanie co z turbiną i radzę oryginalne uszczelki (zamienniki lubią ciec niestety)
Generalnie zastanów się dobrze nad tym remontem, bo wychodzi abstrakcja finansowa. Zrobisz jak chcesz przy tym zakresie uszkodzeń ja stanowczo odradzam. Na dodatek kto remontował kompleksowo kiedyś silnik to wie, że nie będzie już jak wcześniej i mogą być poprawki/istotne błędy. Silnik remontowany to nie nowy silnik.
Jak bardzo chcesz i jesteś z okolic, to daje namiary na sklep z dobrymi cenami:Moto Art Dąbrowa Górnicza ul. Piłsudskiego. Przy dużym zamówieniu na całość można wynegocjować dobry opust. Jak robiłem remont silnika 2.2 Puma 3 lata temu to ceny mieli rewelacja.
Pozdrawiam
Łukasz
Ostatnio edytowane przez uki145 ; 03-02-2020 o 09:54
|