Temat: [S-MAX 2006-2015] Sprężyny zawieszenia tył.
View Single Post
Stary 04-02-2020, 08:18   #44
lsz11
ford::average

Imię: Leszek
Model: S-Max PowerShift
Silnik: 2.0 TDCI, 163 km
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Sprężyny zawieszenia tył.

Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podaj nr FINIS sprężyn, które masz u siebie.
Dzięki.
Nie bardzo wiem co to za nr FINIS ale wrzuciłem VIN na stronę Catcar.info
http://catcar.info/ford/?lang=en&l=b...NDMwNCsxMzE%3D
i wg tej strony mam standardowe zawieszenie, albo strona źle czyta VIN albo niemiec wymieniał zawieszenie na NIVOMAT.

Cytat:
Napisał c-matix Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
w s-maxach jeśli jest wersja 5 osobowa to automatycznie możemy więcej bagażu zapakować a przy 7 osobach wiecej osób ale mniej bagażu . Co pewnie według producentów części jest traktowane jako to samo i produkują jedną wersje.
Ma to sens, może właśnie dlatego w sklepach internetowych nie ma rozróżnienia na 5 os. i 7 os.
Przejadę się później do znajomego na kanał i sprawdzę jeszcze raz czy są jakieś oznaczenia na moich sprężynach ale w zeszłym tygodniu podczas wymiany łączników stab. tył, obejrzałem te sprężyny i żadnych oznaczeń nie znalazłem tylko rzuciło mi się w oczy, że moje sprężyny miały "jakby" mniej zwojów niż te prezentowane w sklepach int. Gdzieś już wyczytałem, że mniej zwojów=NIVOMAT.
lsz11 jest offline   Odpowiedź z Cytatem