Cytat:
|
...dopowiem tylko , że mnóstwo ludzi ma z tym problem i nie chodzi tu , że chce tu zaktualizować jakiś pakiet z jakiegoś tam źródła lub podnieść do jakiejś wyższej wersji zwykła kolejna akt sync-a żeby potem pobrać mapy o ile pamiętam f8
|
No więc po kolei...
Jest jak podejrzewałem - pobierany pakiet (ten z Kolegi linku powyżej) JEST JAK NAJBARDZIEJ POPRAWNY. Instaluje się bez najmniejszego problemu. Nie wymaga STANDARDOWO żadnych modyfikacji. Stosowny plik XML do wysłania do Forda też się wygenerował.
Czyli pakiet jest "niewinny".
Prosty wniosek - "problem" lub "wina" jest po stronie Sync3 Kolegi. A dokładniej problemem jest "przeszłość" tego konkretnego Sync3 - w jakiej wersji wyszedł z fabryki oraz jaka była historia jego aktualizacji.
Krótko mówiąc - Sync3 Kolegi jest "przypadkiem, jakiego do tej pory nie spotkali programiści Forda piszący na Sync3".
A więc Kolega może nie doczekać w dającej się przewidzieć przyszłości fabrycznego pakietu aktualizacyjnego poprawnie instalującego się u Kolegi (ach te "porady" w sprawie pobierania "właściwego pakietu"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....).
Czyli to "mnóstwo ludzi na zagranicznych forach" to raczej "pechowcy" (w dość skończonej liczbie...) jak Kolega, co to mają "specyficzny Sync3"...
Trzeba więc trochę poeksperymentować z pakietami jak się chce "doprowadzić do normalności" swój egzemplarz Sync3 bez użycia reformatera.
Oczywiście reformater załatwia te problemy "radykalnie", bo "unieważnia" całą "przeszłość" urządzenia.
BTW - jak widać warto było wykazać się odrobiną staranności ze swojej strony, bo jak mam dane to jestem w stanie coś stwierdzić...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może jako jeden z niewielu, którzy to ogarniają i im się chce...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.