Odp: montaż lamp xenonowych
Zmian ciąg dalszy.Oczywiscie żeby xenon funkcjonował tak jak wymaga tego prawo musi być zestaw do zmywania lamp.Mój titanium miał wiązkę silnikową przystosowaną do tej funkcji.W skrzynce bezpieczników miałem fabrycznie obsadzony przekaźnik R10 z 4 stopkami+bezpiecznik.Wystarczyło kupić 2 kompletne spryskiwacze z mocowaniami białymi do czarnych plastikow szkieletów,które siedzą w każdym zderzaku (u mnie są już obsadzone w tych tzw szkieletach komplet wężyków ,żeby połączyć je ze sobą a potem trójnikiem do zbiorniczka. Ja kupiłem kompletny zbiorniczek pod xenon ,ale fabryczny tez się nadaje .Wystarczy zrobić mały otwór na drugą wysokociśnieniową pompę (zwykła od spryskiwacza szyb daje za małe ciśnienie i nie podniesie spryskiwaczy w zderzaku tak aby spryskały lampy.Technicznie demontujemy zderzak ,wycinamy otwory na spryski(są miejsca zaznaczone od wewnątrz zderzaka jak ciąć.Następnie montujemy zbiorniczek ,wtyczka do pompki była przy starym zbiorniczku zaślepiona .Potem montujemy spryskiwacze i na końcu od zew strony nakładamy zaślepki .Składamy zderzak i na koniec aktywujemy komputerem.Na zdjęciach widać potrzebne elementy do montażu spryskiwaczy.Na ostatnim zdjęcie pompki wraz z nr.Mi zostało jeszcze wymienić włącznik świateł na taki bez regulacji
|