Temat: [Mondeo 2000-2007] Regulator ciśnienia paliwa St220
View Single Post
Stary 07-02-2020, 17:30   #3
PRO86
ford::amateur

Imię: PIOTR
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0L DURATECH HE SEFI, 140KM/107kW,
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Regulator ciśnienia paliwa St220

Cytat:
Napisał despi69 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Listwa paliwowa jest bezzwrotna i regulator ciśnienia na listwie też. Powrót jest przy baku paliwa zaworem zwrotnym w obudowie pompy paliwa w baku. Czyli nadmiar paliwa z pompy wraca powrotem do baku. A co dojdzie do listwy idzie na wtryski bez przelewu do baku. Regulator nie jest przepływowy i nie ma nic wspólnego z układem powrotu paliwa.
Witam,
Niedawno zakupiłem Forda Mondeo mk3 z 2003 roku z silnikiem 2.0 benzyna 145KM.
Dopiero po jakimś czasie zauważyłem, że jeden z przewodów podciśnieniowych jest zaślepuony. Nie wiedziałem od czego to podciśnienie było więc zacząłem grzebać w necie i okazało się, że jest to podciśnienie któro powinno być podłączone do regulatora ciśnienia paliwa w listwie paliwowej. Ale co się okazuje to w moim przypadku regulator ciśnienia paliwa został zamieniony na taki który nie posiada tego wystającego na bok krućca pod który powinien być podłączony ten przewód podciśnieniowy (jest sama tą "gruszka").
Czy ktoś wie czy to tak powinno/może być, Czy lepiej zmienić ten regulator na taki jak powinien być i podłączyć to podciśnienie.
Dodam, że auto było sprowadzone z Niemiec więc raczej tam było to zamienione.
PRO86 jest offline   Odpowiedź z Cytatem