Cytat:
Poszło na PW. Wracamy do tematu Do zrobienia tak jak już wcześniej pisano są trzy wtyczki, trzeba uzupełnić po jednym pinie w każdym. Pierwsza wtyczka to, wtyczka do przełącznika świateł. Przewód z pinem wkładamy od przodu /od gniazda/ by to zrobić należy zdjąć szara osłonę, podważając ja delikatnie po bokach i zsuwając do przodu.
Potem wkładamy od przodu przygotowany pin w miejsce nr 2 wtyczka opisana jest od tyłu wiec łatwo znaleźć właściwe gniazdo. Przewód musi być bardzo cienki bo inaczej nie przejdzie przez gniazdo. Kolejna czynność to zabezpieczenie wtyczki szarą zatyczką od przodu.
|
Pomimo tego, że post dosyć stary to moim zdaniem wprowadza w błąd i być może przyda się innym. Pin we wtyczce montujemy i wyjmujemy tyłem. Oczywiście jeśli robimy przeszczep z innej wiązki można wyjąć przodem ale ponowny montaż tyłem. Dotyczy to postu #224 na stronie 23
Już wyjaśniam dlaczego:
Jeśli włożymy go od przodu (oczywiście da się) ten nie zatrzaśnie się we wtyczce i będzie latał luzem, co w konsekwencji może powodować problemy ze stykiem, być może nie od razu ale w przyszłości.
Aby wyjąć pin należy mieć średniej grubości igłę oraz obejrzeć jak to jest zbudowane. Mnie to zajęło 3 minuty.
Dodatkowo. Każdy PIN jest inny. Ten od lampy jest wyraźnie większy, ale te pomiędzy przełącznikiem wyglądają podobnie jednak są minimalnie różne (podpowiadam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - da się dostosować ten od przełącznika aby pasował do BCM).