Temat: [Fusion - Mondeo USA] Przeróba lamp tylnich raz jeszcze
View Single Post
Stary 07-02-2020, 23:00   #588
alexa
ford::average

Model: Fusion
Silnik: 2.0
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Przeróba lamp tylnich raz jeszcze

Cytat:
Napisał steell Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poszło na PW. Wracamy do tematu Do zrobienia tak jak już wcześniej pisano są trzy wtyczki, trzeba uzupełnić po jednym pinie w każdym. Pierwsza wtyczka to, wtyczka do przełącznika świateł. Przewód z pinem wkładamy od przodu /od gniazda/ by to zrobić należy zdjąć szara osłonę, podważając ja delikatnie po bokach i zsuwając do przodu.

Potem wkładamy od przodu przygotowany pin w miejsce nr 2 wtyczka opisana jest od tyłu wiec łatwo znaleźć właściwe gniazdo. Przewód musi być bardzo cienki bo inaczej nie przejdzie przez gniazdo. Kolejna czynność to zabezpieczenie wtyczki szarą zatyczką od przodu.
Pomimo tego, że post dosyć stary to moim zdaniem wprowadza w błąd i być może przyda się innym. Pin we wtyczce montujemy i wyjmujemy tyłem. Oczywiście jeśli robimy przeszczep z innej wiązki można wyjąć przodem ale ponowny montaż tyłem. Dotyczy to postu #224 na stronie 23

Już wyjaśniam dlaczego:
Jeśli włożymy go od przodu (oczywiście da się) ten nie zatrzaśnie się we wtyczce i będzie latał luzem, co w konsekwencji może powodować problemy ze stykiem, być może nie od razu ale w przyszłości.

Aby wyjąć pin należy mieć średniej grubości igłę oraz obejrzeć jak to jest zbudowane. Mnie to zajęło 3 minuty.

Dodatkowo. Każdy PIN jest inny. Ten od lampy jest wyraźnie większy, ale te pomiędzy przełącznikiem wyglądają podobnie jednak są minimalnie różne (podpowiadam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - da się dostosować ten od przełącznika aby pasował do BCM).

Ostatnio edytowane przez alexa ; 11-02-2020 o 10:19 Powód: uzupełnienie informacji
alexa jest offline   Odpowiedź z Cytatem