Wydaje mi się, że dużego problemu z częściami nie ma. Właśnie jestem na kupnie tarcz i klocków - ponieważ potrzebuje na już, to korzystam z Allegro. Gdybym miał więcej czasu kupiłbym przez sieć w USA i poczekał 3 tygodnie na dostawę (przesyłki lotnicze są dużo droższe).
Co do materiałów eksploatacyjnych typu olej, filtry, to jest tego pełno, natomiast trzeba dobrze szukać, aby nie dać się skroić cenowo tylko dlatego, że masz wersję USA -sporo sprzedawców jedzie na tym patencie, aby zarobić maks ile się da
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do ogłoszenia - podobno w USA do świateł ksenonowych nie potrzeba spryskiwaczy reflektorów - egzemplarz na wskazanej aukcji ich nie ma, a więc przegląd roczny lub upierdliwy policjant i masz po dowodzie rejestracyjnym - samochód nie jest w pełni przystosowany do jazdy na polskich drogach (nikogo nie będzie obchodzić, że taki kupiłeś). Jeżeli w ogóle chodzi o wersje sport, to wydaje mi się, że ma inny zderzak z przodu - chyba, że na początku produkcji klepali od innych wersji w co wątpię. W środku masz Sync2 - pewnie szukałbym z Sync3 - choć zmienić to żaden kłopot. Czasem warto się zastanowić czy nie zwiększyć budżetu, aby mieć samochód, o którym marzysz, niż realizować marzenia na siłę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A najważniejsze to co kolega powyżej napisał - poproś o nr VIN i wrzuć w google - bez problemu znajdziesz zdjęcia i informacje z USA, na których będziesz widział stan pojazdu przy sprzedaży - zobaczysz co było robione, to będziesz mógł ocenić jak zostało zrobione - od tego bym zaczął zakup samochodu z zza oceanu...
Natomiast w kwestii wyboru modelu - sport 2,7 AWD jest niesamowity
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.