View Single Post
Stary 10-02-2020, 23:34   #1607
Python013
ford::average

Model: Mondeo MK4 Titanium X
Silnik: 2,0 SCTi 203KM powershift (już jest 240KM)
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: [mk3][mk4]Forscan - program do diagnostyki i nie tylko

Cytat:
Napisał mac66 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a ten viaken ma jakiś kod/pin? czy nie ma potrzeby nic podawać? kilka razy chyba mi się pojawiło pytanie o kod/pin; coś tam podałem ale już nie pamiętam czy miałem info ze ok, czy zle błędny... :-/

jutro sprobuje ponownie; gdzieś jeszcze czytałem że należy usunac w telefonie wszystkie sparowane urzadzenia BT; tego nie zrobiłem
Osobiście kupiłem taką i sprawuje się dobrze:
https://allegro.pl/oferta/elm327-ica...ski-8194134208

Tak podczas parowania jest wymagany kod PIN. Poszukaj w instrukcji, ale zazwyczaj jest to 0000 lub 1111.

Nie musisz usuwać wszyskich sparowanych urządzeń z listy, wystarczy iż nie będziesz ich miał aktywnych w tym radia forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał patryk9527 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dopieto dzisiaj testowalem na lapku to wifi dalo rade połączyć, ale forscanu nie obsługują takie "zwyklaki" a na lapka nie ma zbytnio fajny aplikacji którymi mozna byloby sprawdzić parametry dpf czy wtryskiwaczy..
Z tego co pamiętam to BT jest w starszych LaPtokach i jest to przestarzała wersja nadająca się do prostego łączenia z telefonem, a nie takimi technologiami z BT najnowszych generacji. Swoją drogą to nie wiem, czy np. taki iCar II z BT jest w stanie przesyłać przykładowo nowe mapy itd. Do poważniejszej zabawy każdy używa wersji kablowych, ale to tylko moje domysły wiec lepiej pytać tych co w tym siedzą głęboko.

Ostatnio edytowane przez Python013 ; 10-02-2020 o 23:46
Python013 jest offline   Odpowiedź z Cytatem