Panowie, zrobiły się z tego niezbyt fajne docinki. Rozumiem i jedną i drugą stronę. Warto natomiast uzmysłowić sobie dwie rzeczy. Po pierwsze, jeśli ktoś ma wykształcenie i działalność specjalizująca się w danej dziedzinie, to nikt mu nie zabrania czerpać z tego zarobku. Poza tym
@
tedi_k
nikomu nie mówi „przyjedź do mnie, zapłacisz to ci to zamontuję”. Jako że również jestem informatykiem z wykształcenia (bardziej idącym w stronę PC hardware), też lubię coś „dłubnąć” przy aucie. Zanim jednak zacznę, zawsze dość mocno zgłębiam temat, chociażby obsługi samego programu Forscan, zmian konfiguracji, odpowiednich konfigów połączenia między autem a PC, aż po SBL itp, itd. Dlatego padły tutaj ostrzeżenia by uważać co się robi. Co prawda Forscan jest bardzo dobrym programem i całkiem stabilnym, ale zawsze jak to w informatyce, pozostaje mały procent ryzyka, przykładowo luźne gniazdo usb w kompie... Trzeba choć trochę wiedzieć co się robi, bo pierwszy raz potrafi to przysporzyć o palpitację serca co dla niektórych kiedy zacznie migać licznik i wyskoczy komunikat o awarii pojazdu. Nikogo tutaj nie bronię, każdy może przecież sobie dłubać w aucie, ale zawsze należy mieć na uwadze konsekwencje „a co jak coś pójdzie nie tak”. Ja ze swoją aktywacją BLISa dość długo się „boksowałem”, sporo analiz, przygotowań, by w miarę bezpiecznie ją przeprowadzić. Ryzyko uwarzywnienia swojego auta zawsze jest, pytanie co jeśli się to stanie a nie ma w pobliżu nikogo z IDS/UCDS? Napisałem koledze w swoim poście dokładnie gdzie należy wejść, a po dalszych pytaniach można wnioskować że kolega nie bardzo ogarnia forscana. Jest masa świetnych poradników i wyjaśnień na forum Forscan.org, jedyny minus to wersja angielska. No i oczywiście ten temat też zawiera bardzo dużo przydatnych informacji. Nawet sławny na YouTube Pan Przemek, dokładnie pokazuje co i jak krok po kroku. Pozdrawiam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk