Temat: [Focus 2018- ] Zalety, wady i usterki
View Single Post
Stary 11-02-2020, 21:48   #1604
lookmal
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: Focus Mk4
Silnik: 1.0 125KM (zmierzone 130KM i 210 Nm)
Rocznik: 2018
Talking Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał MarcinUj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i super, gratulacje za świetnie przeprowadzoną akcje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Fajnie też, że poprawiło to pracę auta w innych trybach.
U mnie, niestety, tryb eco i normal jest nie do jazdy - wibruje wyczuwalnie a załączenie/odłączenie cylindra czuć wyraźnie.
Gdzieś w jakiejś prasie motoryzacyjnej wyczytałem, że nowa Puma z silnikiem 1.0 też będzie mieć odłączany jeden cylinder, tyle tylko, że środkowy.
U nas chyba skrajny się odłącza.
Stąd może w focusie te wibracje.
Patrząc po lokalizacji siłownika to pierwszy jest odłączany. Ogólnie dzięki za wcześniejsze info - to dzięki Tobie ruszyłem cztery litery i załatwiłem po blisko półtorej roku sprawę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie naprawdę przestało to być kłopotliwe - nawet w trybie ECO. Ale mój Focus jest produkcja kwiecień 2018 - może miałem jakąś naprawdę wczesną wersję softu - stąd odczuwam taki przeskok na plus. Poza tym - to pierwszy dzień - zobaczę co będzie jutro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
lookmal jest offline   Odpowiedź z Cytatem