Od kilku dni też jestem posiadaczem hybrydy, z polskiego salonu więc zwykły HEV. Przesiadłem się z mk4 2.0 gnojówka
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zrobiłbym to ponownie bez żadnego zastanowienia, większość mojej jazdy jest po mieście, jak i czasem jakaś trasa. Zdążyłem już i chwile pokręcić się po mieście i po trasie, i te 2 główne argumenty i zarzutu względem hybrydy nie do końca do Mnie trafiają, zanim odebrałem auto to przeczytałem chyba wszystkie możliwe artykuły o Mondo hybrid, jak i chyba wszystkie filmiki na youtube. O ile jeszcze argument za bagażnikiem to faktycznie jak ktoś potrzebuje olbrzymiej przestrzeni bagażowej to zgadzam się, względem hatchbacka to nawet nie ma co porównywać, ale tak szczerze to ile osób potrzebuje tak wielkiego kufra, nawet jadać na wakacje z rodziną czy znajomymi (zakładam max 4 osoby w aucie dla pełnego komfortu jazdy z tyłu) to moim zdaniem spokojnie idzie się spakować. Jako że mam małą Purchlaczkę w domu, to wożę często jeszcze wózek (stelaż + gondola) zmieścił się spokojnie w bagażaniku, musiałem odpiąć jedynie koła ze stelaża, ale stelaż wszedł, obok w skrzyneczce na tej całej "półce" kółka, i cała gondola. Więc jak na moje do takiego przeciętnego wykorzystania bagażnik wystarczy, no chyba że potrzebujesz przestrzeni bagażowej i bardzo często ją wykorzystujesz to faktycznie, tu przyznaje rację osobom którym takie rozwiązanie nie odpowiada.
Dźwięk to hmmm, dużo osób przeciwnych powtarza o tym "wyciu" które dyskwalifikuje i wkurza, to nie wiem, albo ja mam jakiś inny model albo to takie mocno czepialskie jest. Okej jak wcisnę pedał w podłogę to obroty lecą na 6k i silnik słychać, ale słychać go jak w każdym innym samochodzie który będziemy kręcić, a w połączeniu z wyciszeniem hybrydy które bardzo robi robotę, to jak dla Mnie argument o wyciu upada, no ale wiadomo, każdy może mieć własne zdanie i decydować o tym co potrzebuje i jakim autem jeździ.
Jedyne co faktycznie mogłoby być fajniej rozwiązane to reakcja na wciśnięcie gazu w podłogę, każdy automat ma lekką zwłokę, ale w hybrydzie trzeba manewr zaplanować jeszcze szybciej.
Co do osiągów to jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, zbiera się o wiele lepiej niż poprzedni 2.0 tdci 143 KM, a do tego spalanie jest mega zadowalające.
Póki co udało się osiągnąć troszkę ponad 5l na 100 km przy spokojnej jeździe w mieście. Przy dynamicznej kręci się około 8 (taka przy której często pedał siedzi w podłodzę), również trasa 145 km/h średnie spalanie 7.8, porównując znów z mk4 to tam też powyżej 140 wciągał spokojnie ponad 7 litrów gnojówki.
Póki co hybryda bardzo na plus
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.