Cytat:
|
Fusion chyba ma dwa czujniki prędkości, z ABS i ze skrzyni biegów, może czujnik który na podstawie skrzyni biegów oblicza prędkość padł? Polecam przelecieć całe wiązki i sprawdzić czy wszystko jest okej, bo niestety ale w Fusionie elektryka kocha się psuć.
Do tego jeśli to byłaby wina pierścienia/czujnika ABS to by w module ABS był błąd, czyli szukał bym tak jak pisałem w czujniku który do skrzyni leci.
|
Właśnie zmieniane było łożysko koła bo było bez pierscienia magnetycznego po tej operacji ABS zaczął działać błedów z modułu nie ma.
W miejscu gdzie fabrycznie powinien być czujnik prędkości jest fabryczna zaślepka więc raczej czujnika w ogóle nie było ba nawet żadnych kabli nie ma wolnych żeby poleciały do czujnika VSS.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odkryłem również że został zmieniony licznik przez poprzedniego właściciela - możliwe że on byłby uszkodzony? Niby robiłem test ale żadnych błędów nie pokazał.
A jest coś takiego w fordzie jak np w fiacie eper? po numerze VIN można sprawdzić czy dana część była montowana w aucie...?