View Single Post
Stary 13-02-2020, 16:19   #78
Mortal_Kombat
ford::beginner

Model: Mundek MK3
Silnik: 1.8 125KM Duratec
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Opony wielosezonowe - hit czy kit

Jak to normalne zużycie w oponach wielosezonowych to może ktoś jeszcze się wypowie. Ja nie mam z nimi doświadczenia, ale miałem opony zimowe Sava Eskimo i obecnie Braum Polaris po 6 latach nie było w nich pękania gumy, a tym bardziej sytuacji jak w linku że powypadały klocki z bieżnika. To samo w moich letnich 5 letnich Goodyearach czy wcześniejszych Uniroyalach Rainsport, które też miałem z 5 lat.
Cytat:
Napisał bezduszny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak rozumiem chciał byś by kosztowała jak tani chińczyk, w ziemie robiła jak prawdziwa zimówka a w lecie na asfalcie trzymała jak semi-slick... i do tego się nie zużywała Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem skąd takie cudaczne wnioski wyciągnąłeś. Budżet mam 300zł na oponę i godzę się z tym że nie będą tak dobre jak letnie w lato i jak zimówki na śniegu.

Cytat:
Napisał luckyboy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko nie Dębica - miałem i na mokrym asfalcie brak trzymania bocznego.

Mam Goodyear, są przyczepne i bardzo ciche.
Dębica w takim razie odpada, takie zachowanie opony na mokrym dla mnie jest niedopuszczalne.

W Goodyear podoba mi się bieżnik, bo ma dużo drobnych nacięć trochę jak w zimówce.

Podobnie w Nexenach i trochę mniej nacięć w Kleberach.

Ostatnio edytowane przez Mortal_Kombat ; 13-02-2020 o 16:26
Mortal_Kombat jest offline   Odpowiedź z Cytatem