Temat: [Ranger 2011-2022] skrzynia biegow - nagle stracilem biegi
View Single Post
Stary 17-02-2020, 18:43   #1
ade_cmax
ford::beginner

Imię: adrian
Model: focus c max
Silnik: 1,6 tdci 109pk
Rocznik: 2004
Unhappy skrzynia biegow - nagle stracilem biegi

witam, jestem posiadaczem forda rangera wildtrak 3,2 w automacie auto kupilem nowe w 2017 roku ,teraz ma przejechane 100000 km 85procent po autostradach auto serwisowane w aso , do tej pory nie bylo zadnych problemow .2 tyg temu jechalem do belgii po przejechaniu 900km nagle stracilem biegi ,auto zostalo zcholowane do aso w aso powiedzieli ze skrzynia wyzinela ducha jak zapytalem jaki powod nie potrafili odpowiedzidz stwierdzili ze jest po gwarancji i naprawa bedzie kosztowala 4000euro teraz moje pytanie czy to mozliwe zeby tak ni z gruszki rozleciala sie skrzynia ?na serwisie bylem w listopadzie pytalem o olej w skrzyni stwierdzxili ze dopiero przy 150000 tysiacach sie wymienia ,moze jest tu ktos kto mi cos podpowie czy ogolnie te skrzynie sa dobre czy sa z nimi problemy?kolejne pytanie odnosnie silnika 3,2 czy sa dobre czy tez lubia sie rozszypac gdy pytalem na serwisie o rozrzad odpowiedzieli pytajaco czy cos sie dzieje ja odparlem ze nie na co oni ze jak cos bedzie sie dzialo to w tedy mozna zajac sie rozrzadem.z gory dziekuje za informacje i pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez SRS ; 17-02-2020 o 21:21
ade_cmax jest offline   Odpowiedź z Cytatem