View Single Post
Stary 17-02-2020, 23:33   #86
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Adaptive Cruise Control a aktualizacja

Cytat:
Napisał kaczor99 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy aby to samo mamy na myśli.
...
Odsyłałem do instrukcji obsługi...

"Jeśli Twój pojazd zbliża się bardzo szybko do innego pojazdu, który stoi lub jedzie w tym samym kierunku, ewentualnie do pieszego, który znajduje się na jego torze ruchu, układ ma zaimplementowane trzy poziomy działania:
Ostrzeżenie
Wspomaganie hamowania
Aktywne hamowanie
Ostrzeżenie: Gdy funkcja jest aktywna, zostaje wyświetlony komunikat ostrzegawczy na wyświetlaczu informacyjnym.
Wspomaganie hamowania: Układ wspomagania hamownia wspomaga kierowcę przy zmniejszeniu prędkości zderzenia poprzez delikatne włączenie hamulców. Jeśli ryzyko zderzenia zwiększa się nadal po tym, jak zapaliła się lampka ostrzegawcza, układ wspomagania hamownia przygotowuje układ hamulcowy do gwałtownego hamowania. Może to być zauważalne dla kierowcy. Układ nie włącza automatycznie hamulców, ale po wciśnięciu pedału hamulca układ może włączyć maksymalną siłę hamowania, nawet jeśli pedał hamulca zostanie tylko lekko wciśnięty.
Aktywne hamowanie: Funkcja aktywnego hamowania może się włączyć, jeśli układ stwierdzi, że zderzenie jest nieuniknione. Układ może pomóc w ograniczeniu skutków zderzenia lub całkowicie zapobiec kolizji.
"

Ja osobiście nie miałem nigdy sytuacji "nieuniknionego zderzenia"...

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 18-02-2020 o 00:16
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem