To jest niesamowite, że my - (nie)szczęśliwi właściciele Fordów Tourneo Courier 1.5 TDCI Diesel, zaczynamy po podobnym czasie eksploatacji dochodzić do wniosków dotyczących prawnego rozwiązania tego problemu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trafiłem na to forum dziś, bo mam taki problem jak Panowie - auto kupione w lipcu 2019 r., auto wyprodukowane miesiąc wcześniej w Turcji, pierwsza akcja serwisowa po 5,5k - zmiana oprogramowania i odessanie oleju (i tutaj znów - serwisant na miejscu powiedział mi, że nie wymieniono całości, natomiast przy kolejnej akcji serwisowej - dowiedziałem się, że napisane jest w raportach serwisowych, że olej jednak wymieniono - bez kosztów po mojej stronie). Kolejny serwis - tydzień temu - po 12,5k - znów bez kosztów odessano olej (bez zmiany w oprogramowaniu), z dopiskiem - że nie najlepiej użytkuję to auto, bo w raportach im wychodzi gaszenie samochodu co 14 km - a to dla diesla źle.
No ale pytanie - czy ktokolwiek przed zakupem mówił mi, że muszę jeździć koniecznie więcej, bo będą kłopoty? czy gdzieś to mamy w w papierach zakupowych? (choćby drobnym druczkiem?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
Proponuję pogadać o dwóch rzeczach - pierwsza to sprawy prawne - wrzucajmy tu wszystko i wymieniajmy doświadczenia związane z dochodzeniem sprawiedliwości, może trzeba będzie szerzej to rozgłosić to Ford tym się zajmie poważniej. Wydaje mi się, że sprawa byłaby do wygrania z tytułu choćby rękojmi - dostaliśmy po prostu wadliwy produkt - pytanie, czy trzeba zakładać sprawy (są na rynku wyspecjalizowani prawnicy od tego ale Ford i Salony pewnie też będą ich mieć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., czy może można z tym pójść choćby do UOKiKu.
Druga rzecz - kwestia radzenia sobie z problemem do czasu daj Boże szczęśliwego wyroku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jechałem kiedyś Uberem z kierowcą Forda Mondeo, który miał do swojego komputera przypięte coś, co pozwalało mu łączyć sie przez aplikację komórki z autem - i doskonale widział, ile ma zapchania tego filtra DPF i kiedy musi na to uważać- to pozwoliłoby może efektywniej jeździć tym autem do czasu rozwiązania problemu. Ktoś coś wie na ten temat i jak to zainstalować w aucie?
Pozdrowienia!
Cytat:
|
Z tego co wyczytałem w internecie , jest to nowa konstrukcja, powstała w wyniku zmniejszenia średnicy cylindrów silnika 1,6. W serwisie odmówiono mi udzielenia informacji na ten temat. Pytałem od kiedy ten silnik jest montowany w samochodach Forda. Otrzymałem "dyplomatyczną" odpowiedź - Cyt. " Nie mogę panu udzielić odpowiedzi na to pytanie" Silnik ten jest montowany w modelach Transit Tourneo i Fiesta. Po niedzieli udam się do UOKiK, aby dowiedzieć sie jakie kroki powinienem podjąć jako klient, w zaistniałej sytuacji, aby na drodze prawnej nie popełnić żadnego błędu.
|