View Single Post
Stary 20-02-2020, 11:51   #45
Sojaczek91
ford::amateur

Imię: Michał
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6 TDCI 90 KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Klapa bagażnika - nie otwiera się z umieszczonego na niej przycisku

[QUOTE=zelek86;3222284]Dlatego stwierdziłęm, że to albo sam włącznik albo złącze na kablach, które jest kilka centymetrów za nim. Chciałem to po prostu rozpiąć i wyczyścić styki. W drugim kroku ewentualnie rozebrać sam włącznik i wyczyścić tam.

Kolego mi dziś właśnie naprawial to elektromechanik zapłaciłem 100 zł z nowym przyciskiem. Powiedział że standard w wielu autach. Z ciekawości rozebralem stary bo kiedyś też to ktoś naprawial okazało się że posmarowane było czymś ala wazelina. Elektryk do którego pojechałem od razu powiedział że nie bawi sie w naprawianie bo padnie po kilku miesiącach. Tak było w moim przypadku. Taki guzik na allegro to koszt około 30 zł. Możesz kupić też oryginalny w aso ale nie ma sensu. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jeżeli sam sobie to rozebrałeś i umiesz to wyjąć to jeszcze lepiej. Zapłacisz tylko za guzik.
Sojaczek91 jest offline   Odpowiedź z Cytatem