Cytat:
|
Mam polifta, dość bogato wyposażony, 4xel szyby są. Czy jest szansa że wtyczka od przycisku do składania lusterek jest, tylko po prostu brakuje przycisku? Czy to jest 100% pewnik że trzeba dokładać?
|
Jest spora szansa że złącza przycisku nie ma. Najprościej, bez ściągania tapicerki, sprwdzić to sprawdzając złącze lusterka po stronie kierowcy. Jeżeli kostka ma 8 przewodów, wtyczka do przycisku jest. Jeżeli 7 to jej nie ma.
Cytat:
|
Druga sprawa, czy jak ściągnę lusterko i się okaże że mam wtyczkę, samochodową - nie lusterka, 10 pinowe, to wystarczy tylko kupić lusterko na 10pin pod full opcje, aktywować i wszystko śmiga? Czy jeżeli by tak było że mam wiązkę pod full opcję to wystarczy że wsadzę odpowiednie lusterko na odpowiednią ilość pinów pomijając dokładanie przycisku w drzwiach?
|
W polifcie występują wyłącznie lusterka ze złączami 8-pinowymi. To w przedlifcie mogło być złącze 6 lub 10 pin z różną ilością przewodów w zależności od wersji. Jak już wspominałem wyżej z resztą.
Z tego co wiem, nawet w focusie fabrycznie wyposażonym w składanie, lusterka składały się tylko z przycisku.
Cytat:
|
Co z przyciskiem składania nie na klamce tylko przy regulacji lusterek? Wystarczy tylko przełożyć panel od szyb i lusterek na odpowiedni i heja? Jest wybór którą opcję można zamotnować? Czy na drzwiach przy klamce czy na przełączniku ustawiania lusterek.
|
Panel szyb i lusterek z przyciskiem składania występuje chyba tylko w S-Maxie i obudowa ma inny kształt. Poza tym S-Max to konstrukcyjnie i elektrycznie Mondeo a nie Focus. Ale panel ma chyba taką samą wtyczkę i tyle samo pinów więc nigdy nic nie wiadomo...