View Single Post
Stary 22-02-2020, 09:38   #49
roadrunnner
ford::average

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK3 Ghia + Focus MK2 + Mondeo MK5 Hybrid
Silnik: 2,5 upgrade 3,0 200Km i 2.0 145Km
Rocznik: 2004+2007+2020
Domyślnie Odp: montaż lusterek z podświetleniem i el.składaniem czy ktoś zrobił?

Cytat:
Napisał blaugrana_ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam polifta, dość bogato wyposażony, 4xel szyby są. Czy jest szansa że wtyczka od przycisku do składania lusterek jest, tylko po prostu brakuje przycisku? Czy to jest 100% pewnik że trzeba dokładać?
Jest spora szansa że złącza przycisku nie ma. Najprościej, bez ściągania tapicerki, sprwdzić to sprawdzając złącze lusterka po stronie kierowcy. Jeżeli kostka ma 8 przewodów, wtyczka do przycisku jest. Jeżeli 7 to jej nie ma.

Cytat:
Napisał blaugrana_ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Druga sprawa, czy jak ściągnę lusterko i się okaże że mam wtyczkę, samochodową - nie lusterka, 10 pinowe, to wystarczy tylko kupić lusterko na 10pin pod full opcje, aktywować i wszystko śmiga? Czy jeżeli by tak było że mam wiązkę pod full opcję to wystarczy że wsadzę odpowiednie lusterko na odpowiednią ilość pinów pomijając dokładanie przycisku w drzwiach?
W polifcie występują wyłącznie lusterka ze złączami 8-pinowymi. To w przedlifcie mogło być złącze 6 lub 10 pin z różną ilością przewodów w zależności od wersji. Jak już wspominałem wyżej z resztą.
Z tego co wiem, nawet w focusie fabrycznie wyposażonym w składanie, lusterka składały się tylko z przycisku.

Cytat:
Co z przyciskiem składania nie na klamce tylko przy regulacji lusterek? Wystarczy tylko przełożyć panel od szyb i lusterek na odpowiedni i heja? Jest wybór którą opcję można zamotnować? Czy na drzwiach przy klamce czy na przełączniku ustawiania lusterek.
Panel szyb i lusterek z przyciskiem składania występuje chyba tylko w S-Maxie i obudowa ma inny kształt. Poza tym S-Max to konstrukcyjnie i elektrycznie Mondeo a nie Focus. Ale panel ma chyba taką samą wtyczkę i tyle samo pinów więc nigdy nic nie wiadomo...
roadrunnner jest offline   Odpowiedź z Cytatem