Cytat:
|
Nie będzie. Wyłączy się i tak po wrzuceniu innego biegu niż wsteczny, a dodatkowo rozladuje aku (tam prąd jest nawet po zamknięciu auta) i niepotrzebnie będzie grzać kamerę.
|
Hmm a to radio nie wymusza, żeby obraz z kamery był na nim wyświetlany do prędkości 10km/h ?
Czyli dopóki radio "ma ochotę" wyświetlać obraz, to powinno być zasilanie kamerki?
Dobrze, że mi przypomniałeś o tym, że gniazdko w bagażniku jest non stop zasilane, zapomniałem o tym.
To teraz tak sobie myślę - jest jeszcze zielona wtyczka do zasilania całego tego modułu kamerki. Są tam doprowadzone 3 kable (domyślam się że masy w tych kabelkach nie ma), pewnie +12V zasilanie i pewnie coś od czujników położenia kierownicy do linii skrętnych?
Jak znajdę z tych 3 kabelków jeden co ma zasilanie +12V to się do niego podłączę z kamerką i wtedy myślę że będzie ok? (nie chcę się podłączać pod żarówkę cofania, bo ona gaśnie po wbiciu innego biegu, a chciałem żeby kamerka działała tak jak w oryginale, czyli do prędkości 10km/h)
PS kamerka i przejściówka już zamówione, jak przyjdą to jeszcze w tym tygodniu to wrzucę do samochodu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.