Temat: [Mondeo 2014- ] Modyfikacja fabrycznego audio
View Single Post
Stary 26-02-2020, 20:33   #394
lechgb
ford::beginner

Imię: Lech
Model: Mondeo MKV hybryd kombi
Silnik: 2.0 Hybryda
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Modyfikacja fabrycznego audio

Cytat:
Napisał wasi69 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolega Christophoro79 polecił głośniki JL AUDIO C1-650 ... do nich nie trzeba żadnego wzmacniacza? Nie jestem jakimś super audiofilem i nie będzie to auto pokazowe, ale na miłość boską niech te papiery już przestaną pierdzieć do ucha... Ironi, ACDC, Metallica wszyscy by wyrwali te głośniki z drzwi gdyby się dowiedzieli na czym ich słucham xDGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Drzwi wygłuszę tymi matami samoprzylepnymi, bo rozbierałem je już raz do wymiany lusterek składanych więc to pestka..
JL Audio to bardzo dobra marka Car Audio i nie tylko ale nie potrafię się wypowiedzieć w temacie bo nie miałem z nimi doświadczenia. Jednak jeśli chcesz polepszyć skuteczność nie dodając dodatkowego wzmacniacza ( a niektóre głośniki żeby pokazały swoją efektywność takiego wymagają ) to warto pomyśleć o tych M165 bo one wyciągają więcej mocy (3 Ohmy) z samego radia a to dość istotne. ( nie chcę żeby to zabrzmiało jako promocja marki bo nie mam z nią nic wspólnego handlowo). No i mają piękny kontrolowany niski bas (oczywiście wytłumienie drzwi jest tutaj też istotne) a tweetery baaaardzo dają radę. Oczywiście muzyka musi być z dobrego źródła ( CD, dobre MP3 lub bluetooth ) bo radio FM w Fordach to zazwyczaj porażka.

Ostatnio edytowane przez lechgb ; 26-02-2020 o 20:36
lechgb jest offline   Odpowiedź z Cytatem