Rozwiązałem swój problem z cichym dźwiękiem z mikrofonu. Sprawdziłem jeszcze raz całą instalację, ale jak podejrzewałem problem był najprostszy z możliwych - pomogła wymiana mikrofonu.
Ten, który kupiłem (niby oryginalny) nie działał tak jak należy. Inne, które próbowałem również.
Dzisiaj wymontowałem mikrofon z działającego zestawu w mondeo MK3 i bingo. Słychać mnie idealnie po "drugiej" stronie.
Dla potomnych wstawiam zdjęcia działającego i niedziałającego mikrofonu. Widać, że działający ma coś w rodzaju przedwzmacniacza a ten niedziałający to "tylko" mikrofon. Tak samo w środku wyglądał mikrofon z zestawu parrot.
Ciekawostka taka, że "zły" mikrofon działał po podłączeniu cicho a po zamianie "+" z "-" nie działał wcale.
Działający mikrofon działa poprawnie przy prawidłowym podłączeniu a po zamianie przewodów działał również, ale cicho.
Czy ktoś z forumowiczów ma może działający mikrofon w sensownych pieniądzach na sprzedaż?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.