Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 27-02-2020, 20:37   #5298
przeeemek
ford::advanced

Imię: Przemek
Model: Ford C-Max I lift
Silnik: 1.6 TDCI 80kw
Rocznik: 200?
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Rozwiązałem swój problem z cichym dźwiękiem z mikrofonu. Sprawdziłem jeszcze raz całą instalację, ale jak podejrzewałem problem był najprostszy z możliwych - pomogła wymiana mikrofonu.

Ten, który kupiłem (niby oryginalny) nie działał tak jak należy. Inne, które próbowałem również.

Dzisiaj wymontowałem mikrofon z działającego zestawu w mondeo MK3 i bingo. Słychać mnie idealnie po "drugiej" stronie.

Dla potomnych wstawiam zdjęcia działającego i niedziałającego mikrofonu. Widać, że działający ma coś w rodzaju przedwzmacniacza a ten niedziałający to "tylko" mikrofon. Tak samo w środku wyglądał mikrofon z zestawu parrot.

Ciekawostka taka, że "zły" mikrofon działał po podłączeniu cicho a po zamianie "+" z "-" nie działał wcale.

Działający mikrofon działa poprawnie przy prawidłowym podłączeniu a po zamianie przewodów działał również, ale cicho.

Czy ktoś z forumowiczów ma może działający mikrofon w sensownych pieniądzach na sprzedaż?

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
przeeemek jest offline   Odpowiedź z Cytatem