Temat: [Mondeo 2014- ] Doposażenie - elektryczna klapa
View Single Post
Stary 29-02-2020, 12:54   #145
multimen
ford::beginner

Model: Mondeo MKV Titanium
Silnik: 2.0TDCI 180KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Doposażenie - elektryczna klapa

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Potrzebne było przeprogramowanie ?
Jaki to sprzęt ?
Niestety sprzet drogi jak juz mialem wydac kilka tysi, to wolalem kupis taki zeby mial najwiecej mozliwosci padlo na Xtool, nie do konca wiem na czym polegaja te akcje diagnostyczna po module bo jest skanowanie calosciowe czyta kody DTC i nie ma bledu w module ale wybralem modlu recznie jako indywidualny i dalem odczytaj kody bledow i ku mojemu zdziwieniu klapasie otworzyla do polowy i zamknela i tablet wydal zwrot brak bledow zastanawialo mnie tootwarcie klapy i zrobilem ponownie odczyat bledow, klapa otwara sie do polowy i juz sie nie zamkla 0 bledow, wyszedlem z auta przycisk wewnatrz nie dzialal, z tylu w klapie tez nie, otworzylem recznie na maxa tez nie dzialalo, zamykanie z pilota tez nie, wiec nacisnolem powyzej 3 sek do sygnalu w consoli i zamknolem klape recznie. potem otworzyla sie z uchwytu do polowy.
Dzis juz otwiera sie na maxa.
Moge sprobowac dopytac inzyniera z chin z xtool czy taka diagnostyka wgrywa najnowsze kalibracje czy moze kasuje pamiec ulotna z nastaw.

Ostatnio edytowane przez multimen ; 29-02-2020 o 12:56
multimen jest offline   Odpowiedź z Cytatem