Cytat:
Po pierwsze primo to inżynier z Chin dłuższą chwilę (tak z miesiąc lub dłużej...) nie będzie wiedział o co pytasz... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po drugie primo xtool nie wgrywa żadnych kalibracji bo nie ma skąd i do tego nie umie.
Po trzecie primo - mógł zrobić reset ustawień RGTM, bo to akurat nie powinno przekroczyć jego możliwości...
Jak ma ten xtool do czegoś zarobkowego służyć, to OK.
Jeśli hobbystycznie - to można było lepiej wydać te pieniądze... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
😁😉🤪 Drogi panie Tadeuszu no raczej nie jako obrazek na sciane narzedzia po to sa by nimi cos zarobic , 😉 to tylko hipoteza czy cos wgrywa czy nie , nie ja jestem projektantem tylko uzytkownikiem i nie jestem magikiem czy jakas malpka ktora kupila kabelek podpatrzyla jak sie zmienia cyferki czy odchacza ptaszki, gdybysmy byli magikami czy specami to nie potrzebne byly by zadne ucdsy forscani i inne ustrojstwa bo kazdy wstukal by kod do kompilatora wgral bin do modulu i by wszysko hulalo jak trzeba ale gowno tak naprawde potrafimy poza tym ze manipulujemy czyjas robota i wiedza. A wiekszosc tych cudownych odkryc na forach to tylko efekty gdybania i odwagi w majstrowaniu w cudzych dzielach.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 😁 Inzynier z chin dobrze wiedzial o co pytam jak go pytalem i sam pogrzebal w sprzecie w pol godziny. Co do kalibracji to przygotujmy sie na to ze juz trwaja beta testy forscana 2.4 ktory wlasnie kalibracje potrafi sciagac i wgrywac bez kosztownych narzedzi. A skoro ma to potrafic darmowy soft to dlaczego chinczycy mieli by tego nie zastosowac skoro piraca wszystko co im wpadnie w rece 😁🤪.
Dobra dosc madrosci i pitolenia bez sesu. Nie ma sesu sie licytowac i filozofowac , albo sie trzeba zebrac w sile i skupic nad tym by robic dobre rzeczy i usprawniac nasze auta , albo poprostu bawmy sie dalej w piaskownice i czarujcie te udawane magie , mam konkretne mysli ktore chcialbym skonsultowac z kims kto ma jakies pojecie i tez logicznie mysli i szuka odpowiedzi na mrowie pytan w glowie.
A co do klapy wczoraj sprawdzalem ponownie , zamyka sie bez dociagu nawet przy zamknietych drzwiach i szybach , nie 10/10 ale prawie zawsze to kwestia ustawienia klapy by dobrze trafiala w zamek i siadala na uszczelce.
Co do silownika skoro to nie jego wina ze otwieral klape do polowy to raczej tylko wina modulu, reset forskanem procedura serwisowa nic nie poradzil, proby odlaczania wtyczek modulu tez nic nie zmienily , proby odlaczania silownika po otwarciu i zamykaniu recznie i podlaczaniu silownika tez niczego nie zmieniaja. W moim przypadku diagnostyka obd2 w xtool tez niczego nie zmienila poza tym ze pokazal stare bledy w abs podobno nie istotne w zwiazku z modulem wspomagania, pozostala mozliwosc przeprowadzenia diagnostyki modulu klapy z recznego wyboru. Jak ta diagnostyka wyglada i co robi to wie sam programista , napewno sprawdza dzialanie modulu bo otwiera zamek i podnosi i opuszcza klape potem zwraca komunikat a np forscan takich rzeczy nie robi. Po diagnostyce powtornie "z ciekawosci " (chcialem sie przekonac czy klapa otwiera sie na maxa) klapa pozostala otwarta i zaden przycisk z 3 nie byl w stanie jej zamknac musialem zamknac recznie klape co zrobil z modulem tablet ? Nie ja pisalem oprogramowanie i nie wie zaden z was zachowajcie wasze madrosci dla siebie bo gowno wiecie w tym temacie. Nikt nie zaproponowal ani slowem co zrobic z ta klapa otwierajaca sie do polowy.
Jak ktos ma taki sam problem i chcialby sprawdzic czy to cos pomaga to zapraszam, podlaczymy jak pomoze to ok jak nie to mam auto samouzdrawiacza. Zloze wniosek o kanonizacje i wswiecenie w watykanie 😁. Chce przedyskutowac linie skretne kamerki cofania z kims kto ma wiedze albo mozliwosc zrobic screanshoty z forscana i posiada kamerke fabrycznie, ktos chetny ??