Masz zwykłe żarówki cofania? Ja kiedyś wstawiłem LED-y (żeby było więcej światła dla kamery
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) i okazało się że tak sieją zakłóceniami że kamera kompletnie zgłupiała. Były duże zakłócenia obrazu a czasem wcale się nie pojawiał.
Teraz zasilanie mam podłączone po zapłonie i wszystko działa idealnie, obraz z kamery zawsze pojawia się po wrzuceniu wstecznego i zostaje przez chwilę po ruszeniu do przodu, funkcja przy przy manewrowaniu przód/tył której nie będzie jak podłączysz kamerę pod lampkę wstecznego.
Jeszcze jedna obserwacja odnośnie kabli sygnałowych dostarczanych z większością kamer - są nieekranowane, kilka zwykłych kabli ułożonych równolegle, niezbyt optymalne rozwiązanie dla sygnału wizyjnego. U siebie wymieniłem na w miarę dobrej jakości cienki coax. Dodatkowo przeciągając kabel sygnałowy dołożyłem 2 zapasowe przewody jednożyłowe, jeden właśnie się przydał do podłączenia zasilania.