View Single Post
Stary 10-03-2020, 10:10   #3
Alecki
ford::professional

Model: C-MAX MK2, S-MAX MK2
Silnik: 1.6EB, 2.0EB
Rocznik: 2011, 2017
Domyślnie Odp: Cmax'11 przeróbka keyless start na entry (także focus, grand i kuga)

Cytat:
Napisał pretorian2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jest jedno ale, nie ma czegoś takiego jak zamki pod KEYLESS ENTRY. Zamki drzwiowe w żaden sposób nie korelują z systemem keyless entry, mogą być totalna "bieda wersja" i też będą działać.
To bardzo cenna uwaga. Zamiast szukać kompletnych bebechów można pójść na skróty i kupić same klamki i dosztukować brakujące kabelki w wiązce. To znacznie przyspiesza poszukiwania części.

Sprawdzałem numery FINS zamków dla kilku VINów cmaxów z keyless go i zamki wychodziły mi inne niż miałem w żony aucie. To mnie zmyliło. Zmyliły mnie też doświadczenia z Mondeo, gdzie są inne zamki do keyless:
https://forum.fordclubpolska.org/sho...5&postcount=38

Być może inne nr. FINS wynikały z innej daty produkcji zamków.
Szkoda, że wcześniej nie miałem tej wiedzy - zostawiłbym sobie zamki z podwójnym ryglowaniem.
"...szybkości jazdy drogowej nie mierzy się prędkością ani czasem. Mierzy się ją ryzykiem. To ono wyznacza granicę. Jeśli ryzykujesz na drodze, obojętnie ile pokazuje licznik – jesteś lekkomyślnym frajerem " [K. Hołowczyc]
Alecki jest offline   Odpowiedź z Cytatem