Temat: [Mondeo 2000-2007] Szarpie na ZIMNYM
View Single Post
Stary 10-03-2020, 14:08   #4
Kurzswix
ford::amateur

Imię: Dawid
Model: Ford Focus MK1
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Szarpie na ZIMNYM

https://youtu.be/_EAl9NLHP3Y
Tutaj link z jazdy, auto nie szarpie cały czas tylko podczas zmiany biegu czuć lekkie szarpnięcie, szarpie tylko rano pierwsze 2 ruszania. Jakoś dziwna sprawa bo wychodzi ze jak jest cieplej jest lepiej XD może to jednak jakiś czujnik bo dziś w miarę ciepło samochód jak zawsze odpalił od strzała, ale odziwo się nie trzasl a przy ruszaniu nie szarpał, więc może jakis czujnik padł. Ale tak jak widać na filmiku automat i tak daje swe znaki widać jak długo i mocno trzymał 3 bieg podczas jazdy. Może wymiana Oleju wystarczy żeby skrzynia zaczęła pracować, auto mam pół roku poprzedni właściciel nie powiedział kiedy był olej wymieniany. Ale bardziej chciałbym usunąć usterkę rannych problemów może czujnik może coś nie szczelne, czuć trochę nie przepalona ropę gdy auto przebiera. (Zanim ktoś napisze że jeżdżę na rezerwie, to był przypadek dzień wcześniej zapomniałem portfela z domu także nie zatankowałem wierzyć nei trzeba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
Kurzswix jest offline   Odpowiedź z Cytatem