Kiedyś zmieniałem w innych autach raz, dwa razy w roku. W foce po przejęciu po leasingu wymieniłem Ford Premium po 3 latach. I nie dlatego, że było źle (wciąż zero rozmazywania), tylko z uwagi na stary nawyk - zamawiałem "przy okazji" innych gratów też pióra wycieraczek i zrobił się spory zapas, więc zacząłem wymieniać, żeby się na półce nie zestarzały i guma nie straciła swoich właściwości. Założyłem Bosche, które woziłem w bagażniku 3 lata
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czekają Valeo premium, Motorcrafty i jeszcze Ford Premium (trzymam, bo wiem, że w tematach dla innych modeli wszyscy narzekają na nowe Motorcrafty i chwalą stare, wycofane Ford Premium).
Tu tylko dodam, że w prywatnym autku u mnie 3 lata to jak dla przeciętnego auta rok. Garaż i ok 20 tysięcy km przez te 3 lata. Także przy "normalnej" eksploatacji i tak bym wymieniał pewnie co roku. Bosche AT w innym aucie co roku i to już wtedy zaczynają piszczeć i gdzieniegdzie rozmazywać. Zobaczymy ile pociągną w Focusie (choć biorę poprawkę na to, że mają 4 lata od produkcji i były 3 lata w bagażniku). Jako "tak nowe" są super, nie ustępują używanym 3 lata Ford Premium
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a może nawet pracują ciut ciszej i w dotyku są odrobinę bardziej miękkie - czyli jakieś starzenie / wstępne zużycie starych się już pojawia. Jakby było gorzej, niż z poprzednimi, to bym się wkurzył.