View Single Post
Stary 11-03-2020, 19:27   #2114
Karol84n
ford::beginner

Imię: Karol
Model: C-MAX
Silnik: Benzyna 2.0
Rocznik: 2008
Post Spolszczenie radia Blaupunkt Travel Pilot FX

Witam. Zacznę standardowo... szukałem ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem a mianowicie... nabyłem forda C-MAX z radiem Blaupunkt Travel Pilot FX wersja z małym ekranem bezdotykowym no i chciałbym oczywiście spolszczyć menu. Niby wszystko proste według opisów na chomikuj.pl pobieram plik, nagrywam go na CD z najniższą możliwą prędkością, wyjmuję kartę SD wkładam CD i powinno samo się wszystko zacząć ale... nic się nie dzieje. Wyskakuje tylko komunikat NO AUDIO CD OR MP3 CD INSERTED. Po wciśnięciu SET + NAVI gdy wchodzę do menu serwisowego nie ma żadnej opcji na wymuszenie ręcznej aktualizacji z płyty CD. Oczywiście próbowałem wszystko robić zarówno na samym zapłonie jak i na pracującym silniku i nadal nic. Nie pomogła też opcja jak ktoś pisał na tym forum włożenia najpierw jakiejś płyty z muzyką a później ze spolszczeniem, że może zaskoczy... nie zaskoczyło. Jakieś pomysły? Chciałem zrobić aktualizację softu do 4.1 ale po nagraniu go na CD również zero reakcji. Proszę o jakieś sugestie bo pomysłów już brak...
Karol84n jest offline   Odpowiedź z Cytatem