Temat: [Mondeo 2007-2014] Jaki DPF w 2,2 200KM?
View Single Post
Stary 11-03-2020, 20:36   #10
fido920
ford::average

Imię: Poluś
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2.2 200KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Jaki DPF w 2,2 200KM?

Cytat:
Napisał klocolus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przy dopalaczu dpf nie ma możliwości podwyższenia poziomu oleju przez dopalanie dpfa, jedynie od uszkodzonego układu wtryskowego.
to jestem spokojniejszy o kondycje silnika i wtrysków Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....
Cytat:
Napisał klocolus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Te silniki fabrycznie mają koło 190KM no i masz automat hydrokinetyk który trochę mocy zabiera.
- w takim razie producent nie ma prawa w specyfikacji podawać takich danych...
Cytat:
Zawsze można pojechać na chipa do Heko na 230KM+
- myślałem o tym, ale najpierw muszę wszystko ogarnąć łącznie z wymianą oleju w skrzyni...(swoją drogą może polecisz zakład gdzie solidnie i nie zedrą skóry...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
Cytat:
Tak ale ogólnie dpf najlepiej wypalić jazdą na autostradzie
- jak mi zadymiło pierwszy raz w korku w Kielcach nie zgasiłem go tylko dalej jechałem. Zrobiłem trasę do Warszawy, więc na ekspresówce było ponad 140 momentami. Generalnie przemieszczam się w rodzinne strony (świętokrzyskie) z rodzinką, a po Ursynowie od wielkiego dzwona za większymi zakupami. Teraz z racji nacieszenia się nowym zakupem "wymuszam" na sobie jazdę za byle pierdołą po mieście...Ale to stan przejściowy...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Do pracy ja i żona nie korzystamy z auta. Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi, w innym temacie jakoś "echo" kiedy spytałem...
fido920 jest offline   Odpowiedź z Cytatem