Panowie, bicie podczas hamowania, duży rant oraz komentarz diagnosty "przepalone, sine tarcze" sprawiły że rozglądam się za zestawem hamulcowym na przód.
Samochód 130k km, tarcze z tego o co pamiętam jeszcze od nowości, klocki oczywiście były już robione. Poprzednie klocki, niestety nie wiem jaki producent ale podejrzewam, że jeden z tańszych nie hamuje najgorzej, ale bicie pojawiło się już przy krótko po wymianie.
Potrzebny zestaw tarcze + klocki.
Jeżdżę 90% trasa, zazwyczaj zapakowany z kompletem na pokładzie i raczej agresywny styl jazdy.
Szukam czegoś w standardowym wymiarze (słyszałem o montowaniu zestawów z większych braci mondeo lub z s60) chyba, że nie wymaga to żadnego cudowania przy montażu i dodatkowych zmian, nie zabójczego cenowo i wytrzymałego na hamowania np do zera z prędkości autostradowych.
I tak, przeczytałem wiele wątków, i chyba celuję w zestaw Zimmerman, ew. klocki Ferodo ale chętnie posłucham waszych opinii.
p.s. jak ma ktoś przy okazji do polecenia warsztat w WWa to chętnie skorzystam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
p.s.2: Co to za firma EBC? na iparts nawet jej nie ma ale w innych wątkach chwalone