Dobra Panowie, jako że dokładam blis i kupiłem używane zniszczone lusterko ,w celu pozyskania wiązki ,kości i pinów, oraz nauki dokładania przewodów do niej, postanowiłem dla potomnych je zniszczyć do końca i rozpracować temat.Lusterko składane elektrycznie ogólnie rozkłada się.Ale jest to raczej trudne, dla przeciętnego zjadacza chleba niemającego narzędzi.Zacznijmy od tego, że trzeba z tulei prowadzącej zawiasu usunąć wiązkę, a żeby ja usunąć,trzeba rozebrać całą kość i zostawić same piny,żeby zmieściła się w otworze.Potem, no właśnie co potem, bo ja mogłem niszczyć lusterko do woli. Musimy przekręcić tuleję naciskając od góry ale nawet bez naciskania puści, o ok 30 stopni ,aby zęby dolnego kołnierza tej tulei zwolniły się z zaczepów w odlewie podstawy(zdjęcia,ink do filmiku poniżej metoda podobna do lusterek bez składania elektrycznego). Jak przekręcić tuleje ? No właśnie i to jest najtrudniejsze ,musimy się rozeprzeć od środka tulei jakimś narzędziem może gruby wykrętak, albo jakiś rozpierak, tu jest pole do popisu dla kombinujących ,ja dzisiaj popróbuje i dam znać ,bo wczoraj ostatecznie po oskrobaniu plastiku złapałem wystający koniec tulei w imadło i poszło, ale to nie metoda do bezinwazyjnej pracy.
-----
Tu panowie mój filmik z rozkładania
https://www.youtube.com/watch?v=spOViZWgaVs
-------