Odp: Dioda od wypalania DPF - jej praca
W Forscanie dodałem sobie PID świec żarowych GLOW_PLUG. Wczoraj obserwowałem wypalanie dpf-a i kiepsko. PID po uruchomieniu silnika i sparowaniu bluetootha cały czas pokazuje OFF. Wczoraj podczas wypalania dpf na początku procesu przez sekundę, może trzy pojawiło się ON, ale za chwilę znowu przeszło na OFF.
DSLCR - 0, DSLRT - cały czas leciały metry/kilometry podczas wypalania, EGTAC- 700 st. Celsjusza. SOPDAFTVFR na początku ok 900-1000. Po zakończeniu DSLCR i DSLRT - 0, SOPDAFTVFR- 258, EGTAC - spadł do normy 300-400 st. Celsjusza. Czyli wypalanie przebiegło normalnie, bardzo dobrze, ale PID Świec żarowych GLOW_PLUG tylko na początku na chwilkę zaświecił się na ON i do końca procesu wypalania (parę minut to trwało) cały czas OFF. Nie na wiele to się zda - można przeoczyć. A jak z diodą podłączoną do świec żarowych - też się świeci tylko na początku wypalania, czy cały czas? Może coś u mnie ze świecami, Forscanem, czy może PID na chwilę się zmienia na ON a świece grzeją dalej, mimo że zmienia się na OFF?
|