Cytat:
|
Mam bardzo podobny problem z moim autem i nie bardzo wiem jak wyeliminować. Nie do końca wiadomo co jest konkretną przyczynę. Mechanik
U mnie problem jest widoczny po tankowaniu auta na stacji paliw.
.......
PS
Jeden raz jak tankowalem auto nie włożyłem końcówki pistoletu do końca I lałem po woli- auto odpaliłem wtedy normalnie. Udało się to tylko raz.
|
Nie tankuj całkiem do pełna. Dystrybutory i pistolety w Europie (Stage II) są inne niż w Stanach (ORVR). Tankując auto ze Stanów w Europie bardzo łatwo przelać zbiornik, zwłaszcza jak ktoś lubi lać pod korek. Do Grand Cherokee udało mi się wlać w ten sposób 15 litrów więcej niz nominał zbiornika. Z kolei w Escape hybrid, goście na stacji w Gruzji się zdziwili jak im się zaczęło paliwo wylewać na ziemię pod koniec tankowania . Powiedziałem im "do pełna" a ci chcieli sprzedać mi jak najwięcej paliwa. Aż się przestraszyli a ja miałem niezły ubaw. Jak przelewasz zbiornik to paliwo idzie do pochłniacza z węglem. Po uruchomieniu silnika włącza się procedura OBD, która widząc że auto było zatankowane spraawdza tzw. "duży wyciek - gross leak". Ta procedura ustawiona jest na gości w Stanach, któzy zapominają założyć korek na wlew po tankowaniu. Jak masz zalany pochłaniacz paliwem to system OBD sprawdzający szczelność głupieje i pojawia się błąd.