View Single Post
Stary 26-03-2020, 10:43   #957
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: upgrade 2.0 tdci 140 do wersji 163 KM - DW10C

Cytat:
Napisał amari Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Właśnie to jest tak drażniące ...
"Drażniące" Kolego to jest ciągłe wypisywanie przez kolejnych dyskutantów takich mądrości.
Powtórzę po raz kolejny - to jest wolny kraj i KAŻDY - Kolega także - może sobie usiąść, posiąść wiedzę i prowadzić "otwarty projekt".
Zamiast ciągle to wytykać może już by Kolega coś tam odkrył i dla dobra ogółu to opublikował zamiast "drażnić się".

Do nikogo nie dociera, że dość często wcale nie chodzi o te "duże pieniądze". A przynajmniej nie tylko o nie.
Dla mnie na przykład to forum to forma rozrywki intelektualnej.
Obserwuję tu sobie - i bardzo często z premedytacją prowokuję - jak w młodym pokoleniu totalnie zamiera umiejętność zbierania informacji i wyciągania wniosków. Krótko mówiąc - myślenia po prostu.
Jak wyżej napisałem - każdy - jeśli już czegoś szuka - to "gdzie to na FB jest opisane" albo "który filmik na YT to pokazuje".
Nikt mnie tu nie zmusi do "podawania na tacy" rozwiązań dla "jestem totalnym laikiem, ale chcę sobie wymienić rozrząd... Ktoś-coś???".

Ja z kolei nie mam najmniejszego zamiaru ani chęci odwodzić od pomysłu tych, co to takiego "tutka dla totalnego laika" chcą popełnić. Ich dobre prawo. Takie rzeczy komentuję tylko wtedy, gdy zawierają "prawdy księdza Tischnera"... Patrz moje komentarze pod filmami "kolegi Przemka" na YT...
W związku z tym bardzo proszę w co drugim poście mi nie wypominać, że coś wiem, to mam to napisać. Piszę to, na co mam ochotę.
Nie chce mi się prowadzić otwartego projektu. Mój wybór. Dla mnie wystarczy.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 26-03-2020 o 10:54
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem