Temat: [Fusion - Mondeo USA] EVAP i zaczynające się awarie tego systemu
View Single Post
Stary 26-03-2020, 11:42   #35
Rejuvenate
ford::beginner

Imię: Sebastian
Model: Mondeo (Fusion)
Silnik: Hybryda
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: EVAP i zaczynające się awarie tego systemu

Cytat:
Napisał x-box-2009 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie zamontowałem, w sumie to zajęło to może z 20 minut... wężyk zamiast termokurczliwy kupiłem po prostu gumowy do paliwa.
Jest tylko jeden problem... błąd się ciągle świeci Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie tankowałem jeszcze od czasu wymiany więc nie wiem czy będzie poprawa... może trzeba skasować błąd komputerem? czy może komp testuje cały czas stan i gdyby było OK to by samo zgasło (jak np. gaśnie lampka od ciśnienia w oponach)?

Załączam zdjęcia, wężyk i zaciski do kupienia w PL łączny koszt 'naprawy' niecałe 100pln więc strata nieduża, szkoda, że nie wiem czy naprawione czy nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no nic pozostaje jeszcze ten drugi zawór pod zbiornikiem paliwa, jego wymiana jest niby łatwiejsza... jak się ma podnośnik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

mamy:
element po odłączeniu złączek
przed podmianą zaworu wraz z dokupioną rurką i zaciskami
po wymianie
po zamontowaniu na miejscu

https://photos.app.goo.gl/fU5Wqr1jfFTZswfV6
Musisz ten błąd skasować np. Car Scannerem żeby zobaczyć efekty...

@kaan1

Teraz w ogóle mi się ten błąd nie wyświetla jak jeżdżę ze zbiornikiem wypełnionym do połowy... postaram się teraz tankować np. tylko za 100 zł i zobaczę czy błąd powróci.
Rejuvenate jest offline   Odpowiedź z Cytatem