Cytat:
|
lampy fabrycznie mogą nie mieć poziomowania
|
Zaraz po dołożeniu modułu HCM rozważałem taką opcję, mając poniekąd nadzieję, że nie będę musiał dokładać czujników poziomowania - przeglądałem wtedy w necie zdjęcia z testów i ofert sprzedaży FE i amerykańskich wersji ST z 25W ksenonami, żeby zobaczyć jaki mają przełącznik świateł - czy pokrętłem do manualnego ustawienia świateł czy bez. W każdym przypadku, w którym była fota wnętrza z widocznym przełącznikiem, przełącznik był w wersji bez manualnej regulacji.
Reflektory da się poziomować manualnie, więc silniczki są generalnie ok. Pozostaje zatem kwestia braku ich współpracy z HCM. Przychodzą mi do głowy dwie potencjalne przyczyny. Po pierwsze, nieodpowiednie ustawienie świateł. Nie wiem jak było u Ciebie ale moje reflektory po zakupie świeciły do dołu w poz 0 regulacji wysokości. Ustawiane były na stacji diagnostycznej i wtedy zostały sporo podniesione do góry śrubą regulacyjną.Być może przy takim ustawieniu silniczek nie może wykonać pełnej kalibracji i to generuje błąd. Po drugie, być może nieodpowiednia kalibracja HCM. W UCDS jest procedura jego kalibracji, ale niestety nie wiem czy dotyczy ona czujników poziomowania, czy może właśnie samych reflektorów.