View Single Post
Stary 27-03-2020, 07:16   #9
jdkozak
ford::average

Imię: Darek
Model: Mustang Mach-e
Silnik: elektryczny
Rocznik: 2021
Domyślnie Odp: Zmiana foteli na elektrycznie sterowane

Cytat:
Napisał wojnadk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...,czy muszę gdzieś podać osobno ten plus?
Nie działaj po omacku. Ściągnij schematy z etis.ford.com (dostęp 8 Euro za godzinę, 15 euro za 24 godziny) lub poproś forumowiczów o takie będzie dużo łatwiej.
Ale jak widzę kolega msowi deklarował pomoc w swoim poście z czerwca 2019 w tym wątku. Skontaktuj się z nim.

Przerobiłem taki temat w moim s-max'ie mk2 a to z pewnością podobne auta w tym zakresie. I z tego co pamiętam plus musi być podany zarówno na moduł fotela kierowcy DSM i panel przełączników w fotelu, no i oczywiście minusy. Osobiście dołożyłem kabelki zgodnie ze schematem z innego złącza (na wysokości lewego słupka). Do uruchomienia pamięci fotela kierowcy w s-maxie (myślę że podobnie jest w mondeo mk5) niezbędne było jeszcze wpięcie modułu DSM do sieci komunikacyjnej modułów, wymiana modułu drzwi kierowcy i oczywiście wymiana panelu z klamką na panel z przełącznikiem do zapisywania i wywołania położenia fotela.

Może te informacje ci się przydadzą jako wskazówka.

powodzenia

Ostatnio edytowane przez jdkozak ; 27-03-2020 o 07:55
jdkozak jest offline   Odpowiedź z Cytatem