View Single Post
Stary 27-03-2020, 14:09   #24
Jacha
ford::amateur

Model: Focus C-max
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: dymi na czarno przy gazowaniu i mały spadek mocy

Witam. Dziękuję za odzew. Zrobiłem próbę przelewową. Wyniki to (od strony zbiorniczka wyrownawczego) 1. 25ml 2. 30ml 3. 20ml. 4. 40ml. Czy takie wartości świadczą o tym żeby skupić się na wtryskach czy szukać problemu w innym miejscu. Nie podłączyłem go jeszcze pod komputer. Niestety nie mam nikogo znajomego z interfejsem. Będę go miał na wyposażeniu dopiero w następnym tygodniu. Miałem kontrolke check engine ale po uszczelnieniu dolotu kontrolka zgasla i nie zapala się przez jakieś 2000km. Wiem, że kontrolka na liczniku to nie wszystko i może pokazywać błędy na kompie ale chwilowo nie mam dostępu do interfejsu. Dodatkowo zaobserwowalem, że gdy na luzie dodaje gazu w sposób liniowy bez żadnych szarpniec to nawet do 4tys obrotów nie ma dymu. Gdy wciskam gaz szybko i ujmuje go, to puszcza czarny dym. Podczas jazdy, gdy mi go zamula po poruszaniu pedalu gazu gora-dol auto zaczyna normalnie przyspieszać. Mam wrażenie, że jest jakiś problem z podciśnieniem. Tak jakby coś się zawieszało. Za wszelkie rady z góry dziękuję.
Jacha jest offline   Odpowiedź z Cytatem