Ciąg dalszy "rozrywek intelektualnych do wykonania w domu w związku z aktualną sytuacją epidemiologiczną"...
Nigdy nie miałem czasu usiąść i pobawić się w uruchomienie sieci (telnet, ftp, ssh) w Sync3 - nie bardzo tego potrzebowałem z uwagi na moje urządzenie do ogrywania "na szpilkach"...
No ale teraz czasu jest sporo - to w końcu i ja usiadłem i zrobiłem
Tego typu obrazki kolega
@
a4tech
pokazywał już dawno. Ja pokazywałem jedynie obrazki z QNX uruchomionego na maszynie wirtualnej pod Win z zamontowanymi z "małej płytki" Sync3 partycjami. Czyli było to przydatne do "statycznego" modyfikowania zawartości pamięci flash Sync3.
W końcu się zmobilizowałem i dodałem pakiet programów sieciowych i modyfikacji plików konfiguracyjnych aby to "chodziło":
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zwracam uwagę, że jest to wersja 3.4 19274 - komu się chciało trochę pooglądać udostępnione przeze mnie w poście wyżej pakiety - ten ewentualnie mógł dostrzec, że Ford coraz bardziej denerwuje się "naszym grzebaniem". W kilku ostatnich wersjach aktualizacji usunięty został plik "shadow", niezbędny do zalogowania się do Sync3.
Plik ten musi być umieszczony w katalogu /etc a z kolei katalog /etc kreowany jest m.in. z QNX-IFS i jest "read only". Jak wiadomo nie jesteśmy też w stanie modyfikować zawartości QNX-IFS, gdyż niezbędne są do tego narzędzia developerskie. Nikt zidentyfikowany nie ma do nich dostępu (barierą jest m.in. cena). Natomiast ustawienie /etc jako "RO" nie pozwala na proste wkopiowanie "shadow" na swoje miejsce...
Jak widać na powyższym obrazku udało mi się poradzić sobie ze "zdenerwowaniem Forda" skutkującym usunięciem pliku "shadow"...
W ramach "ogarniania aktualnej sytuacji epidemiologicznej" zrobiłem sobie wsady dla ogrywania "lutowanych flash" (np. przy przeróbce USA na EU) wszystkie z pakietem sieciowym oraz moim certyfikatem pozwalającym na wgrywanie moich pakietów aktualizacyjnych.
To tak "na przekór reformaterowi"...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.