Temat: [Mondeo 2007-2014] Temperatura silnika 2.0EB
View Single Post
Stary 30-03-2020, 23:37   #29
metmusic
ford::professional

Model: S-Max MK2 ST-Line
Silnik: 2.0 Ecoboost 240KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Temperatura silnika 2.0EB

Cytat:
Napisał tomiik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
no pod blokiem słabo to widzę ja na warsztacie robiłem na wynajętym podnośniku na godziny
Właśnie patrzyłem na procedurę w ETIS, nie wymaga zrzucania przodu tylko IC od dołu ale i tak chyba dość ciasno.

Cytat:
Napisał klocolus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ten preparat uszczelniający mógł zalepić chłodnicę i część układu, popsuć pompę wody itp. Dobrze wypłucz układ ze dwa razy dobrą płukanką z tego lepidła na moje od razu się polepszy
Tak, no ale to już przy okazji wymiany chłodnicy. Lepidło nie zepsuło pompy, w niej standardowo kapsel puścił.

Cytat:
Napisał klocolus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
w 1.6eb mam ok. 80-90 stopni po akcji serwisowej więcej nie zauważyłem.
Mimo, że inny silnik to pewnie aż takiej różnicy chyba faktycznie nie powinno być.

Ostatnio edytowane przez metmusic ; 31-03-2020 o 00:37
metmusic jest offline   Odpowiedź z Cytatem