Cześć,
mam problem z moim Focusem. Otóż niezależnie od rozgrzania silnika (chociaż częściej na świeżo odpalonym) przy przyspieszaniu powyżej 1800 obrotów bardzo wibruje i buczy mi silnik. Drgania są aż odczuwalne na desce rozdzielczej i kierownicy - wszystkie plastiki robią mi koncert.
Problem występuje czasami tak, czasami nie i jak dotąd nie znalazłem zależności tych wibracji od czegoś. Nadmienię, że mam podejrzenie, że powinienem wymienić sprzęgło alternatora, bo na jałowym słychać huczenie, szuranie, szum jakiejś rolki pod maską, a przy gaszeniu trzęsie mi budą, co może być tego objawem.
Myślicie że to sprzęgiełko (albo inna rolka) może też powodować takie mocne wibracje przy przyspieszaniu?
Niestety nie udało mi się nagrać, bo jak poprosiłem żonę pod sklepem o nagranie, to Foka jak na złość przełączyła się w cichy tryb pracy i silniczek mięciutko, bez żadnego hałasu, zaczął napędzać koła
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.