Temat: [Focus 2018- ] Zalety, wady i usterki
View Single Post
Stary 02-04-2020, 20:08   #1857
dlugoslaw
ford::amateur

Imię: Sławek
Model: Focus MK4 hatchback
Silnik: benzyna 1,5 150 KM
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.

Nigdy wcześniej nie pisałem na tym forum. Jak mi się uda napisać to opiszę długą listę coraz dziwniejszych usterek w moim nowym focusie mk4 z 2018 r.

Bump: Widzę, że się udało. Wygląda to tak: od czerwca 2019 r. od wyjazdu z salonu zdarzało się kila razy, że system audio samochodu był po uruchomieniu niemy. Zero dźwięku, wszystko działa, tylko bez dźwięków. Ani radio, ani z usb, ani z telefonu, czujniki nieme itd. Po wizycie w serwisie w Łodzi i zaktualizowaniu radia i synca (SYNC 2.5) doszło przełączanie temperatury na stopnie F i niewyświetlanie prze wyświetlacz miedzy zegarami stacji radia i sparowanego telefonu. Kolejna aktualizacja w serwisie, tym razem zegarów i doszedł brak na stałe dźwięku z przednich czujników i otwarcia drzwi kierowcy. Po kolejnej aktualizacji w serwisie (bo tylko tyle robili w tym temacie) doszedł dziwnie wyświetlany czas przez zegar, można ustawić jakąkolwiek godzinę, i tak przełącza się na 3 godz. i 9 minut do przodu względem aktualnego czasu (teraz jest 2 godz. i 9 minut). Pre collision assist też zamilkł. Kierownik serwisu z Łodzi wysłał raport do serwisu centralnego i od ponad 2 tygodni czekam nie wiadomo na co. Podobno na kolejną aktualizację, jak na razie każda poprzednia psuła mi samochód zamiast naprawiać. Bardzo proszę o info jeśli ktoś miał podobne problemy.
Pozdrawiam,
dlugoslaw jest offline   Odpowiedź z Cytatem