Maciej,
mi akurat wydaje się, że jest dokładnie odwrotnie, niż Tobie się wydaje .
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja bym właśnie styki, czy czujniki to w pierwszej fazie bym wyeliminował.
Najlepiej to auto ( SYNC) działało z pierwszą wersją softu po odbiorze z salonu.
Wtedy był tylko problem z wyłączaniem się radia .
Po pierwszej "aktualizacji" doszły też problemy z samoczynnie otwierającymi się szybami ( to chyba nie SYNC) , zrywaniem połączenia z telefonem, brakiem możliwości nawiązania połączenia z telefonem itp.
Kolejne aktualizacje softu tylko pogarszały sytuację, pojawiły się problemy, które przed aktualizacją nie występowały.
I tak co wizyta w ASO , to coraz gorzej jest.
A np. z precollision assistant to są jaja od przedostatniej wizyty w ASO, nie działa,lub jak działa to tylko błyska na ekranie , ale bez dźwięku ostrzeżenia - więc czujnik działa, ale czemu nie ma dźwięku?
Po kolejnej aktualizacji to samo jest z czujnikami zbliżania się do przeszkody, albo nie działają, a jak już działają, to tylko na ekranie, nic nie bipczy.
A po ostatniej aktualizacji ( grudzień 2019) to już są takie jaja,że sam w to nie wierzę,
Szyby się same opuszczają nie tylko na postoju,ale też w czasie jazdy, nic nie robię, a tu nagle 4 szyby robią zjazd w dół i nie dają się podnieść. Jak zatrzymam auto , zamknę pilotem ( z otwartymi szybami) , to po kilku minutach jak je odblokuje , to szyby dają się podnieść.
jak zmieniam stacje w radio ,to tym samym zmienia się samoczynnie język, temperatura z C na F , km na mile , po zakończonej rozmowie przez telefon potrafi się sama przełączyć stacja w radio, gra inna niż przed rozmową.
Mega jaja są. To auto zapewnia mi emocje , jak żadne przedtem.
A zegar, jak ma ochotę chodzić , to pokazuje cały czas czas zimowy, po zmianie na czas letni sam wraca na zimowy.
Więc wykluczam teorię o stykach czy czujnikach, to jest problem z albo softem, albo z jego dopasowaniem do danej jednostki komputera w Focus MK4.
Zupełnie nie wiem, czemu ASO gra na czas i nie wymieni tego kompa , tylko markuje naprawy.
Może mają kasę od FORD za ilość napraw , a nie za jakość usługi?