View Single Post
Stary 04-04-2020, 23:54   #17
djKraszinio28
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.6TDCI
Rocznik: 2004
Exclamation 1.6TDCI 109KM Zgasł i nie odpala

Witam wszystkich
Na wstępie dodam że przeglądałem tematy na forum ale żaden nie dał mi 100% odpowiedzi dlatego postanowiłem napisać ten temat
Pacjent to Focus MK2 2004 1.6TDCI 109Km. Jakoś od miesiąca czasu walczę z układem paliwowym. Zaczęło się od tego że auto odpaliło i po chwili zgasło po czym już nie zagadało, szybka diagnoza, przeszukanie forum , okazało się że padł zestaw wskaźników, wskaźniki naprawiłem ale auto dalej nie odpalało, został wymieniony filtr paliwa , przeczyszczony smok w baku było ok przez tydzień po czym powtórka z rozrywki, znowu odpowietrzanie układu i auto trochę pojeździło aż po kolejnym tygodniu identyczna sytuacj ale podczas holowania spróbowałem ruszyć auto z biegu i zagadało , przez jeden dzień było wszystko ok aż do dnia następnego gdy wyjechałem z garażu, zgasiłem auto , pozamykalem garaż chcial odpalić i znowu kaplica, teraz dałem do sprawdzenia wtryski, okazało się że jeden był trup , reszta ok więc został założony jeden wtrysk nowy, auto odebrałem we wtorek , wszystko było ok, myślałem że problem rozwiązany aż do dzisiaj gdy znowu odpaliło a po chwili zgasło, przy próbie odpalenia na plaka auto łapie ale w ogóle jak by nie miał ciśnienia, na komputerze jest tylko z tego co pamiętam błąd obwodu sterowania świecami żarowymi, innych błędów brak, chciał bym się Was poradzić co się z autem może dziać, czy jest to winna pompy wysokiego ciśnienia czy po prostu może auto cały czas się gdzieś zapowietrza i dlatego , zresztą mój mechanik mówił że mieli kiedyś identycznego Focusa z tym samym silnikiem i problemem i tam skończyło się na wymianie wszystkich przewodów od układu paliwowego i problem ustal, zastanawia mnie ten błąd świec żarowych czy może mieć z tym coś wspólnego i dzisiaj zauważyłem że z przodu od strony kierowcy przy przednim zderzaku zwisa mi jakąś niepodlaczona kostka i też nie wiem od czego ona jest i czy przypadkiem to ona nie jest sprawcą wszystkich problemów.
djKraszinio28 jest offline   Odpowiedź z Cytatem