Co do firmy na razie była poinformowana co się stało z tuleją (kazali spakować na paletę i wysłać do nich )
o pękniętej podpory wału nie wiedzą jeszcze (zauważyłem w piątek wieczorem)
silnika jeszcze nie zrobiłem dokładnej inspekcji może jeszcze coś wyjść
wczoraj dopiero wyciągnęliśmy chwile zeszło z tym bo nie wiedziałem że takie jaja wyjdą
na początku był plan ściągnąć tylko głowice bo założyliśmy że to uszczelka a chwile z tym zeszło, później wyciąganie silnika dołem wyciągaliśmy w domowych warunkach!
bo samochód już stał na kobyłkach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.host image
tu widać w prawym górnym rogu jak stoi na palecie gotowy silnik do wsadzenia ten jest oryginalny od RS ale seryjne graty
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.keyboard diagnostics windows 10
najlepsze jest to że jeszcze nie ściągnąłem oryginalnego silnika od ST z przyczepki do dziś tam leży (może jeszcze będzie potrzebny)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.russian image hosting
Dziś już inaczej patrzę na to co się stało (bardziej luźniej )
pierwsze dwa dni totalna załamka była
plan jest taki
poniedziałek i wtorek przygotowujemy silnik od RS do wstawienia ( mapa silnika pasuje )
wymienimy w nim wałek rozrządu wydechowy na ten od ST (mam nowiutki nie używany)
ustawimy luzy zaworów i wrzucimy instalację silnika od ST i przykręcimy skrzynię
środa,czwartek wsadzamy silnik
w sumie można go zakatować na śmierć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. cokolwiek to znaczy mowa o silniku od RS
jak by wywinął ducha
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wtedy wsadzimy oryginalny silnik od ST tego mi szkoda katować bo ma tylko przejechane 10000 km
i on będzie wsadzony tylko
WTEDY gdybym sprzedawał ST
nie poddaje się!
samochód jest zrobiony do zabawy i szkoda że tak stoi nieuruchomiony
pasuje go ożywić
co do silnika zepsutego nie wiem jeszcze jakie plany
zobaczymy jakie są wszystkie zniszczenia ale cały czas chodzi mi po głowie odbudować go!
kupić nowiutki blok od ST 2.0 i wsadzić wszystkie graty zakute
no i zobaczymy jak firma która go składała się zachowa
a teraz mała wzmianka o firmie Kingsoft z Starego Sącza
naprawdę godna firma polecenia żadnej fuszerki nie odstawili
przy wymianie silnika montowali dużo rzeczy Catch Can,chłodnice Oleju przewodu są naprawdę super poprowadzone
a jak super przerobili katalizator od RS żeby pasował do oryginalnego Układu od ST