View Single Post
Stary 12-04-2020, 20:19   #1925
Hartigan
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Focus MK4 Titanium
Silnik: Ecoboost 1.5 150KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Oczekiwanie na odbiór, zmiany w specyfikacji zamówienia.

Nie posiadam co prawda HUD, ale wskazówki z fabrycznej nawigacji powinny się również wyświetlać na stronie głownej SYNC (wraz z mapą) oraz na ekranie przy zegarach. Przy używaniu Android Auto nie ma zewnętrznej integracji z SYNC, pojawia się tylko przycisk "Mapa" na ekranie SYNC żeby wrócić szybko do android auto. Również przy użyciu SYGIC poprzez Applink nie ma wskazówek przy zegarach i na stronie głownej. Zakładam więc że i HUD nie będzie tego wyświetlał. Waze też się bawiłem. Zero wyjścia poza android auto a przerobiłem to całe. Np. jak używasz android auto na jednym telefonie, drugiego już nie podłączysz po BT.
Limit prędkości działa z odczytanych znaków z kamery przy czym podstawowy system (bez dobranego pakietu) nie czyta miejsc zabudowanych, dróg szybkiego ruchu itp. Tylko znaki z konkretną prędkością. Dziwne byłoby czytanie prędkości z map, które mogą być nieaktualne, c'nie? A z tego co wiem, google maps i waze nie znają ograniczeń jak np. automapa.

Jeszcze w lato nie jeździłem więc o szybach się nie wypowiem, ale na razie tyle co świeciło dało radę. Silnik 1.5 150KM, praktycznie taki sam (na pewno budową) więc spalanie chyba podobne przy niższych obratach. Spalanie w mieście 9.4-10l. W trasie: <120 - 6l, >120 km/h - 7-7,5l.
Użytkowany od 1 grudnia 2019, przebieg 11400km. Z fuelio i każdego tankowania średnia 8,2l.
Hatchback, ale dużo to nie wpłynie.

Ostatnio edytowane przez Hartigan ; 12-04-2020 o 20:32
Hartigan jest offline   Odpowiedź z Cytatem