View Single Post
Stary 12-04-2020, 22:08   #1929
Hartigan
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Focus MK4 Titanium
Silnik: Ecoboost 1.5 150KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Oczekiwanie na odbiór, zmiany w specyfikacji zamówienia.

Niestety, ale ze wskazówek chyba nici. Nie życzę źle, ale sam się zawiodłem, że żadnych informacji nie ma (na ekranie przy zegarach) poza tymi w samym android auto. A jakoś fabryczne nawigacje mi osobiście nie leżą no i też nie chciałem dopłacać. Nawet nie patrzę czy kompas dobrze działa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Na ekranie głównym w miejscu, gdzie fabrycznie jest map wyświetla się tytuł utworu, a w innym miejscu po prostu "Android Auto" coś tam.

Wskazówki pojawiają się na tablecie i nie musisz mieć widocznego Google Maps. Może być Spotify czy Tidal na ekranie a wskazówki pokażą się nad nimi na górnej belce. Wiem, to mało wygodne. Ale też bez Android Auto nawigacji żadnej, no chyba że Sygic po Applink. Mi nie przypadło do gustu. Co śmieszne Twoje autko i tak będzie miało pozycjonowanie GPS bo z tego FordPass i "SOS" bierze lokalizację. Nawet w menu serwisowym jest pokaz satelit. Pewnie można "na około" wgrać sobie nawigację, ale kto by to próbował w nowym autku z gwarancją.
Wątpię też czy jak dopłacisz do fabrycznej nawigacji to dodatkowo pojawią się wskazówki z Google Maps. To się niestety nie łączy.

A tak dla ciekawostki jak ty bądź ktoś ma system audio B&O. Może ktoś zwracał na to uwagę, może nie.
Jeśli chcecie słuchać w miarę dobrej jakości to całkowicie odpada połączenie BT. W autku, moduł BT należy do najbardziej standardowych byle połączenie z telefonem było. Na darmo szukać tu np. aptX. Jeśli chcieć słuchać swoich FLAC'ów, albo Tidala w Hi-Fi lub Master to albo z USB, albo z telefonu tylko poprzez android auto ponieważ wtedy nie używa BT do wysyłania dźwięku multimediów tylko kabel i mamy zachowaną jakość. A to naprawdę słychać jak po BT ta muzyka rzęzi. Trochę DNO przy takim, powiedzmy "lepszym" audio. Mogli dać AUX IN xD skoro można CD do schowka wsadzić a aptX też by dobrze zrobił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Kto nie interesował się niech sprawdzi.

A skoro o Kii mowa to już mnie xCeed wzrok przykuwał jak mi się dłużyło czekania na Focusa.

Trochę żałuję dwóch rzeczy w swoim. Że jednak nie kombi (bo jeżdżę z nudów na freenow) i nie automat. Za dużo się złego naczytałem o automacie i tak wyszło.

Ale kocham bo własny, drugi w życiu, pierwszy nowy i mimo, że już powoli WOW opada, to jeździ się super. Chociaż znajdzie się to i owo na co będę narzekał.

Tobie, Życzę w pełni zadowolenia i szybkiego odbioru.

A przy okazji Nam wszystkim tu zebranym, Wesołych Świąt i Wszystkiego Najlepszego. Zdrowia przede wszystkim.
Hartigan jest offline   Odpowiedź z Cytatem