Cytat:
|
Najlepsze jest to ze niecały rok przed końcem gwarancji byłem w serwisie bo nie podobalo mi się, że coś potrafi stuknąc przy zmianie z 2 na 3 bieg i muszę dziwnie operować sprzęgłem by tego nie było to mnie wyśmiali a teraz proszę akcja serwisowa dotycząca sprzęgła.
|
Przez przypadek trafiłem na ten temat.
W moim FF 2.0 tdci 150KM także słychać delikatne stuknięcie zmieniając na 3 bieg i wchodzi z oporem (pozostałe ok) zwłaszcza z 2 lub przy redukcji z 4. Zauważyłem, że gdy z 2 lub 4 drążek przerzucę w pozycję neutralną i po chwili dopiero na bieg 3 to tego dziwnego efektu brak. Informacja o akcji serwisowej w etis brak. Trudno to określić , ale nie dzieje się tak zawsze. Raz na zimnym (olej w skrzynie też) jest ok, innym razem odwrotnie, po kilkunastu km przejechanych gdy na bank jest rozgrzany. Planuję wymianę filtrów/ oleju silnikowego to i chyba w skrzyni wymienię.
Choć w tym przypadku obstawiam bardziej na regulację cięgien lub np. wysprzęglik / synchronizatory. Dlatego nie musi być to objawem dotyczącym akcji....chyba, że mój też kwalifikowałby się